Віртуальна книжкова виставка до Всесвітнього дня мозку


Людський мозок,
 заворожливий та неймовірно складний, стоїть у центрі нашого існування. Він керує всіма аспектами нашого життя, від базових фізіологічних функцій до високорозвинених когнітивних процесів.
 Мозок виконує безліч завдань, починаючи від координації рухів до обробки складних інформаційних потоків. Вивчення роботи різних його частин викликає захоплення та зацікавленість науковців у всьому світі.

        Анатомія пам'яті: Атлас схем і рисунків провідних структур нервової системи, що беруть участь у процесах пам'яті / О.Л. Дроздов, Л.А. Дзяк, В.О. Козлов, В.Д. Маковецький. - Дніпропетровськ: "Пороги", 2005. - 220 с.  

      Дане видання присвячене аналізу сучасних уявлень про мнестичні процеси, містить відомості про анатомічні основи формування, збереження і відтворення енграм пам'яті, включаючи шляхи проведення конкретних видів чутливості. При описі структур центральної нервової системи, що беруть участь у здійсненні цієї інтегративної функції головного мозку, надана коротка оцінка їхньої фізіологічної ролі у мнестичних реакціях.


Бернетт Д. Наш дивакуватий мозок / Дін Бернетт ; пер. з анг. Ю. Маричева. - Харків: Віват, 2019. - 384 с. - (Серія "Саморозвиток). 

Відомий невролог досліджує людський мозок і доходить цікавих висновків про його вплив на нашу поведінку: якими є причини наших страхів та який зв'язок існує між забобонами й теоріями змов, у чому причини комплексів та фобій, чому людям подобається бути нажаханими й коли мозок дає збій.

  Казанцева А. Мозок матеріальний. Про користь томографа, транскраніального стимулятора і клітин равлика для розуміння людської поведінки /Ася Казанцева ; пер. з рос. О. Гапак. - Харків: Віват, 2019. - 368 с. - (Серія "Саморозвиток").

     Ця книжка розкриває таємниці будови й роботи мозку від найперших досліджень мозкової активності до запобігання хворобі Паркінсона, розповідає,як сперечаються і співпрацюють різні його частини, і дарує читачеві можливість ступати на шлях до розуміння себе та інших.

 Норденген Кайя. Твій мозок - суперзірка. Використовуй на повну! / К. Норденген. - Київ: Кі Фанд Медіа, 2018. - 224 с.

     Автор книжки Кайя Норденген - лікар-невролог, доктор медичних наук та популярний спікер. У своїй книжці вона жваво та захопливо розкриває таємниці сірої речовини та допомагає читачеві зробити зі свого мозку справжню суперзірку.

 Девід Перлмуттер, Крістін Лоберг. Їжа і мозок. Що вуглеводи роблять зі здоров'ям, мисленням і пам'яттю / Девід Перлмуттер, Крістін Лоберг. - Київ: "Центр учбової літератури", 2021. - 400 с.

     У своїй книзі відомий невролог Девід Перлмуттер  розповідає про відкриття, яке занадто довго зберігалося в медичній літературі: вуглеводи руйнують ваш мозок.  Навіть такі звані здорові вуглеводи, такі як цілісні зерна, можуть викликати деменцію, епілепсію, занепокоєння, хронічні головні болі, депресію і багато іншого.

Шевага В.М., Паєнок А.В. Захворювання нервової системи: Підручник. - Львів: Світ, 2004. - 520 с.

       Розглянуто сучасні методи діагностики та лікування травматичних уражень і захворювань нервової системи. Описано допомогу хворим із невідкладними станами в неврології, рентгенодіагностику уражень нервової системи та методику здійснення  медикаментозних блокад при больових синдромах.

 Шевага В.М. Невропатологія: підручник / В.М. Шевага, А.В. Паєнок, Б.В. Задорожна. - 2-е вид., перероб. і доп. - Київ: Медицина, 2009. - 656 с.

     У підручнику розглянуто клініку, сучасні методи діагностики та лікування захворювань  та травматичних уражень нервової системи. Описано допомогу хворим із невідкладними  станами в неврології, методики блокад при больових синдромах, рентгенодіагностику уражень нервової ситстеми. 

         Запрошуємо всіх зацікавлених до перегляду (вул. Вірменська, 14, I поверх), відділ медичної літератури ЧОУНМБ ім. М. Івасюка.

























































Коментарі

Популярні публікації