2 червня - День здорового харчування.

 

 Для того, щоб люди могли дізнатися якомога більше про переваги здорового харчування, змінили свої харчові звички, зміцнили здоров'я існує спеціальне свято – День здорового харчування, який відзначають щорічно 2 червня з 2011 року.

Як зазначає Всесвітня організація охорони здоров’я, правильне харчування (тобто належна, добре збалансована їжа) в поєднанні з регулярними фізичними навантаженнями лежить в основі гарного здоров'я. Погане харчування може призвести до ослаблення імунітету, підвищення сприйнятливості до хвороб, порушення фізичного і психічного розвитку та зниження продуктивності.

          Ми схильні вважати здорове харчування сучасним досягненням, але насправді люди усвідомили зв’язок між їжею та здоров’ям дуже давно. Ще в стародавніх рукописах є згадки про те, що єгипетські лікарі (жерці) надавали великого значення харчуванню як профілактичному та лікувальному засобу. 

 В сучасному світі існує ціла наука, яка займається вивченням практики і теорії здорового харчування. Називається вона нутриціологія. Виникла вона на основі комплексу знань з біології, хімії, гігієни та фізіології.

Харчуйтеся правильно - час обирати здоров'я!





Коментарі

Популярні публікації