Нові надходження


          Онкологія: підручник /Ю.В. Думанський, А.I. Шевченко, I.Й. Галайчук та ін. ; за ред. Г.В. Бондаря, А.І. Шевченка, І.Й. Галайчука -  2-е вид., переробл. та допов. - Київ : "Медицина", 2019. - 520 с.

          Національний підручник відповідає вимогам нової навчальної програми з онкології. У другому виданні особливу увагу приділено найважливішим та актуальним питанням вітчизняної і світової онкології, сучасним методам ранньої та доклінічної діагностики злоякісних пухлин. Розглянуто патогенез і клінічні прояви пухлин основних локалізацій, методи комбінованої терапії з урахуванням сучасних досягнень, методи реабілітації хворих онкологічного профілю і профілактики раку.
Для студентів медичних закладів вищої освіти, лікарів-інтернів, сімейних лікарів, онкологів.


 

Тарасюк В.С.
      Паліативно-хоспісна допомога: навчальний посібник / В.С. Тарасюк, Г.Б. Кучанська. — 2-е вид. - Київ : "Медицина", 2021. - 328 с.

             

                 У навчальному посібнику висвітлено питання історії розвитку паліативної медицини, особливості надання паліативно-хоспісної допомоги дітям і дорослим з онкологічним захворюваннями, пацієнтам літнього віку. Наведено нормативно-правові акти, що регламентують надання паліативної допомоги. Детально розглянуто розділ з паліативно-хоспісної допомоги стомованим пацієнтам, особливості догляду за ними залежно від розташування стоми та змін у функціонуванні тієї чи іншої системи. Особливу увагу приділено ролі медичної сестри в процесі догляду, її обізнаності щодо психосоціальної підтримки хворих, які потребують паліативно-хоспісної допомоги. Для студентів медичних закладів фахової передвищої та вищої освіти, лікарів-інтернів, сімейних лікарів і лікарів загальної практики.


 Кравчук С.Ю.
      Радіологія : підручник / С. Ю. Кравчук. - Київ : Медицина, 2019. - 294 с.

         У підручнику викладено основи радіології — променевої діагностики та променевої терапії. В основній частині пояснюється фiзична суть методiв променевої діагностики, подано відомості з променевої анатомiї, методів променевого дослідження органів і систем, променевої діагностики основних захворювань організму людини. Друга частина матеріалу присвячена основам використання іонізуючого випромінювання з лікувальною метою.Для самостійної підготовки та набуття практичних навичок в кінці кожного розділу подано контрольні питання, плани опису променевих зображень та рекомендована література. Для збагачення інформативності матеріал доповнений ілюстраціями, схемами, таблицями.Підручник призначено для вивчення радіології студентами, лікарями-інтернами медичних закладів вищої освіти

 

 






 


Коментарі

Популярні публікації